Semire bijeli 20kg

 • Brand:

  Tapiker

 • Kategorija:

  Gline

 • Kataloški broj:

  3x31026x10543

 • Dostupnost:

  Raspoloživo

Cijena

203,00 kn

Cijena je izražena sa poreznom stopom od 25.00%

Količina:

Recenzija:

0 review icon
Bijela šamotirana glina za modeliranje u pakiranju od 20kg. Vrlo otporna glina sa sitnim granulama šamota 0-0,5mm, pogodna za izradu većih predmeta koji dobro podnose temperaturne razlike. Pali se od 980-1300°C. Nakon prvog paljenja može se koristiti...

NAPOMENA: dostava svakog pojedinačnog paketa gline od 20kg je 35,00kn. Molimo cijenjene kupce da za svaki paket gline ili gipsa pošalju pojedinačnu narudžbu.

Bijela šamotirana glina za modeliranje u pakiranju od 20kg. Vrlo otporna glina sa sitnim granulama šamota 0-0,5mm, pogodna za izradu većih predmeta koji dobro podnose temperaturne razlike. Pali se od 980-1300°C. Nakon prvog paljenja može se koristiti za raku tehniku ili za oslikavanje podglazurnim ili engoba bojama.


Teknički podaci:

SEMIRE BIJELI

KARAKTERISTIKE:

* POLUNESAGORIVA SMJESA

* PALJENJE 980 - 1300 °C

* OBOJENOST NA 1000 °C - BIJELA

Bijeli semire razlikuje se od običnih polunesagorivih smjesa po tome što nakon paljenje ostaje bijele boje. To je mješavina gline sa šmotom bijele boje s granulatom od 0 - 0,5 mm. Smjesa ima plastične osobine i vrlo je rezistentna u sirovom i paljenom obliku. Ova smjesa pogodna je za oblikovanje pojedinačnih komada, čitavih serija te za keramičke aplikacije velikih dimenzija u interijeru ili eksterijeru s različitim estetskim efektima i fizičkim karakteristikama. Koristi se u obradi tankih i debelih stijenki. Ne podliježe lomljenju ili iskrivljenju prilikom sušenja ili paljenja. Boje lakove i glazure podnosi odlično s izvrsnim efektima. Može podnijeti mnogobrojno stavljanje u peć. Zahvaljujući svom niskom koeficijentu širenja sitne nepravilnosti ne mogu se smatrati greškom. Već se nekoliko godina koristi za izradu elemenata za peći, posuda, za podne pločice i za reljefne panoe. S RAKU paljenjem postižu se naročiti efekti s glazurama i oksidima. Već godinama je prihvaćen od najcjenjenijih umjetnika kao i naš semire obični i crveni jer pruža zadovoljstvo i garanciju u njihovom radu.

UKUPNO STEZANJE NA 1000 °C - 5,5 % (promjenjivo ovisno o % H2O u smjesi)

UPIJANJE PALJENOG MATERIJALA NA 1000 °C - 13,2 % (promjenjico ovisno o temperaturi i ciklusu paljenja)

KOEFICJENT ŠIRENJA NA 1050 °C - 20 - 460 55 x 10

GUBITAK NA VATRI NA 1050 °C - 5,1 %

 • Gline za keramiku:

  Šamotirane gline