Semire crveni 20kg

 • Brand:

  Tapiker

 • Kategorija:

  Gline

 • Kataloški broj:

  3x31025x10542

 • Dostupnost:

  Raspoloživo

Cijena

211,90 kn

Cijena je izražena sa poreznom stopom od 25.00%

Količina:

Recenzija:

0 review icon
Crvena šamotirana glina za modeliranje u pakiranju od 20kg. Vrlo otporna glina sa sitnim granulama šamota 0-0,5mm, pogodna za izradu većih predmeta koji dobro podnose temperaturne razlike. Pali se od 980-1200°C. Nakon prvog paljenja može se koristiti...

NAPOMENA: dostava svakog pojedinačnog paketa gline od 20kg je 35,00kn. Molimo cijenjene kupce da za svaki paket gline ili gipsa pošalju pojedinačnu narudžbu.

Crvena šamotirana glina za modeliranje u pakiranju od 20kg. Vrlo otporna glina sa sitnim granulama šamota 0-0,5mm, pogodna za izradu većih predmeta koji dobro podnose temperaturne razlike. Pali se od 980-1200°C. Nakon prvog paljenja može se koristiti za raku tehniku ili za oslikavanje podglazurnim ili engoba bojama.


Teknički podaci:

SEMIRE CRVENI

KARAKTERISTIKE:

* POLUNESAGORIVA SMJESA

* PALJENJE 980-1200 °C

* OBOJENOST NA 1000 °C - crvena

Crveni semire iz serije šamotiranih glina Semire, nakon paljenja intenzivno crvene boje, varijanta tamno smeđe kod povećanja temperature. To je mješavina sa šamotom s granulatom od 0 - 0,5 mm. Ima slične kemijsko fizičke osobine kao semire obični. U sirovom obliku je vrlo plastična smjesa, a čvrsta i kompaktna kao paljena. Koristi se u izradi pojedinačnih komada, u serijskoj izradi, te za keramičke aplikacije velikih dimenzija u interijeru i eksterijeru s različitim estetskim efektima i fizičkim karakteristikama. Služi za obradu tankih i debelih predmeta. Ne podliježe lomljenju ili iskrivljenju tijekom sušenja i paljenja. Boje, glazure i lakove podnosi odlično s izvrsnim efektima, podnosi mnogobrojno stavljanje u peći. Zahvaljujući svom niskom koeficijentu širenja sitne nepravilnosti ne trebaju se smatrati greškom. Spomenici, vanjski zidovi od nekoliko desetina metara izrađeni prije niz godina nemaju nikakva oštećenja, koristi se i u izradi opeka za peći, posuda, podnih pločica tipa "toskanska terakota", itd. Prihvaćena je od najznačajnijih umjetnika jer pruža zadovoljstva i garancije koje keramičar očekuje od svog rada.

UKUPNO STEZANJE NA 1000 °C - 5 % (promjenjivo ovisno o % H2O u smjesi)

UPIJANJE PALJENOG MATERIJALA NA 1000 °C - 13,7 % (promjenjivo ovisno o temperaturi i ciklusu paljenja)

KOEFICJENT ŠIRENJA NA 1050 °C - 20 - 460 - 54,61 x 10

GUBITAK NA VATRI NA 1050 °C - 5,7 %

 • Gline za keramiku:

  Šamotirane gline